Színházi menedzser

Amit a képzésről tudnod kell

A szinházi menedzser képzés a Művészeti menedzser képzés szakmodulja, amely képzés két féléves. Az első, alapozó félévben a menedzseri munkában meghatározó vállalkozási, jogi, kommunikációs, marketing és branding ismereteket, pályázatírási és szponzorációs irányokat, előadások/koncertek pénzügyi rendszerének felépítését sajátítják el. Az alapozó félévben résztvevők az önmegismerésre és tudatosságra irányuló tréningek mellett a kisebb és nagyobb nyilvánosságokban való szereplés prezentációs technikáit is elsajátítják. 

A színházi menedzser szakirány célja, hogy a benne résztvevők megismerjék a hazai és a nemzetközi színházi élet főbb irányzatait és trendjeit, képesek legyenek a 21. században szükséges eszközök használatával pozícionálni színházi vállalkozásokat, projekteket és eseményeket. A mai magyar művészeti piacon egyre nagyobb az értéke azoknak a szakembereknek, akik pontosan tájékozódnak egy adott konkrét művészeti területen, ismerik annak mozgását, kellő rálátásuk van szereplőire.

Egyre jobban piacosodik a színház világa is, egyre nagyobb az igény profi színházi menedzserekre. A színházi világ legmélyebb bugyraiba is képesek lesznek belelátni a résztvevők, kompatibilis és friss tudással rendelkeznek majd ahhoz, hogy ezen a területen kezdjenek el dolgozni. A szak gyakorlati vizsgával zárul, a résztvevők egy színpadi produkciót hoznak tető alá.

A színházi menedzsereket képző program kifejezetten a társulatok menedzsmenti hátterével foglalkozik. A kiemelt témák közé tartozik a marketing, kommunikáció, pénzügyi ismeretek, szponzorációs folyamatok és értékesítés. A témagazdák a mai színházi élet emblematikus alakjai és irányítói, többek között: Orlai Tibor (Orlai Produkciós Iroda), Kulcsár Viktória (Jurányi), Juhász Dóra (Müpa), Mattyasovsky Zsolnay Bence (Katona József Színház), Szabó György (Trafó). A hallgatóknak lehetőségük van a kötelező órákon kívül gyakorlati munkák során belelátni a színházak és társulatok életébe.

A képzés két féléves, időtartama félévenként 11 hét, az első félévben heti három (hétfő, szerda, csütörtök), a második félévben heti két hétköznap este 17.00-20.00 óra között a Werk Akadémián, esetenként külső helyszíneken.  

2019-ben hétfőn és szerdán lesznek az órák.

A szakot félévenként 10 fő jelentkezővel indítjuk.

A képzésről minden további információval áll az érdeklődők rendelkezésére Balogh Máté András, a szak mentora: +36 70 457 1183, kortarspr@gmail.com.

- Hírlevél -

Ha érdekelnek a képzéseink, híreink, esetleg a különböző eseményeinkről szeretnél értesítést kapni, e-mail címed megadásával feliratkozhatsz a hírlevelünkre!

Név: 
E-mail cím: